تولوئن

معرفی و فروش تولوئن

معرفی تولوئن

تولوئن، یک هیدروکربن آروماتیک، به شکل مایع است. این ماده ی شیمیایی که در آب نامحلول است، از اتصال متیل به گروه فنیل تشکیل شده است و از مشتقات بنزن، به شمار می رود.

هنگامی که فیلیپ والتر، شیمیدان لهستانی، در سال 1837 مشغول تقطیر روغن درخت کاج بود، برای اولین بار به ترکیب تولوئن دست پیدا کرد. فیلیپ والتر، ترکیب بدست آمده را Rétinnaphte نامید. این نام بر روی این ترکیب باقی ماند تا اینکه در سال 1841، هنری اتین، شیمیدان فرانسوی، تحقیقات خود را شروع کرد.

هنری، توانست یک هیدروکربن از درخت گرمسیری کلمبیایی به نام Myroxylon balsamum، جدا کند که شبیه به ترکیب والتر بود. هنری نام هیدروکربن کشف شده ی خود را، بنزوئن نامید. در نهایت، در سال 1850، آگوست کاهورز، هیدروکربن جدا شده از تقطیر چوب را تولوئن، نامید.

جهت خرید مواد شیمیایی اعم از تولوئن ، ان هگزان و … می توانید با کارشناسان فروش شرکت شیمی بان تماس بگبرید و از مشاوره رایگان بهره مند شوید .

تولوئنخواص شیمیایی

هیدروژن و متیل، دارای خاصیت آزادسازی الکترون هستند. گرچه قدرت متیل در این فرآیند بیشتر است. به همین دلیل، Toluene با فرمول مولکولی C7H8، نسبت به بنزن و سایر الکتروفیل ها، واکنش پذیر تر است. بخش حساس به اکسیداسیون در Toluene، متیل است.

پیوندهای C-H گروه متیل در Toluene، بنزیلی هستند، به این معنی که آنها ضعیف تر از پیوندهای C-H در آلکان های ساده تر هستند. با انعکاس این ضعف، گروه متیل در تولوئن تحت شرایط رادیکال آزاد تحت هالوژناسیون قرار می گیرد. به عنوان مثال، هنگامی که با N-bromosuccinimide (NBS) در حضور AIBN گرم می شود، C7H8 به بنزیل برومید تبدیل می شود. همین تبدیل را می توان با برم عنصری در حضور نور UV یا حتی نور خورشید انجام داد. C7H8 همچنین ممکن است با استفاده از HBr و H2O2 در حضور نور، تبدیل به برم شود.

CH3 در ساختار Toluene، فقط در واکنش با بازهای قوی، پروتون از دست می دهد.

تولوئن با اتانول، بنزن، دی اتیل اتر، استون، کلروفرم، اسید استیک یخچالی و دی سولفید کربن قابل اختلاط (محلول در همه نسبت ها) است، اما با آب غیر قابل اختلاط است.

تولید و مصرف تولوئن

C7H8 را می توان به طور طبیعی اما به مقدار خیلی کم، از نفت خام، استخراج کرد. همچنین این ماده ی شیمیایی، در هنگام تولید بنزین به واسطه ی کاتالیزور کراکر اتیلن، به عنوان یک محصول جانبی، تولید می شود. یکی دیگر از روش های تهیه C7H8، واکنش متانول با بنزن در حضور اسید است.

از C7H8، به عنوان یکی از ماده های اولیه ساخت بنزن در واکنش هیدروآلکیلاسیون، استفاده می شود. اگر بخواهید مونو، دی و تری نیتروتولوئن، که بسیار پر مصرف هستند تهیه کنید باید C7H8 را، نیتراسیون کنید. دی نیتروتولوئن پیش ماده تولوئن دی ایزوسیانات است که در ساخت فوم پلی اورتان استفاده می شود. تری نیتروتولوئن در ساخت TNT یا مواد منفجره بکار می رود.

هنگامی که C7H8 به همراه اکسیژن، اکسید می شود ماده ی شیمیایی حاصل از آن بنزوئیک اسید و بنز آلدئید است. از C7H8 به عنوان یک حلال پرکاربرد در صنایع مختلفی چون رنگ رزی، دباغی و چرم، چاپ و رنگ، مواد پلاستیکی و چسب، ضدعفونی کننده و لاک استفاده می شود.

تولوئنسوخت های بنزینی مانند اکتان، برای ایجاد احتراق، نیاز به یک تقویت کننده مانند C7H8 دارند. از این نوع تقویت کننده و سوخت در پیشران موتور جت، استفاده می شود. در مسابقات فرمول یک سال 1980، این تیم هوندا بود که مصرف C7H8 با درصد حجمی 89 را به عنوان سوخت ماشین های توربو شارژ، پایه گذاری کرد.

14 درصد باقیمانده یک «پرکننده» از هپتان n بود، تا رتبه اکتان را برای برآورده کردن محدودیت ‌های سوخت فرمول یک کاهش دهد. تولوئن 100% می تواند به عنوان سوخت برای موتورهای دو زمانه و چهار زمانه استفاده شود. با این حال، به دلیل چگالی سوخت و سایر عوامل، سوخت به راحتی تبخیر نمی شود مگر اینکه از قبل تا دمای 70 درجه سانتی گراد (158 درجه فارنهایت) گرم شود. هوندا، این مشکل را در اتومبیل های فرمول یک خود با مسیریابی خطوط سوخت از طریق یک مبدل حرارتی حل کرد و انرژی را از آب در سیستم خنک کننده، برای گرم کردن سوخت می گرفت.

رنگ محلول تولوئن C60 بنفش روشن است. C7H8، به عنوان سیمان برای کیت های پلی استایرن ریز (با حل کردن و سپس ذوب سطوح) استفاده می شود، زیرا می توان آن را با قلم مو بسیار دقیق اعمال کرد و حاوی هیچ یک از مواد چسبنده نیست. C7H8 می تواند برای شکستن گلبول های قرمز، به منظور استخراج هموگلوبین در آزمایش های بیوشیمی استفاده شود. همچنین به دلیل قابلیت انتقال حرارت خوب در تله های سرد سدیمی که در حلقه های سیستم راکتور هسته ای استفاده می شود به عنوان خنک کننده استفاده شده است.

همچنین از C7H8 در فرآیند حذف کوکائین از برگ های کوکا، در تولید شربت کوکاکولا استفاده می شود.

فروش اسید کلریدریک
سولفوریک اسید چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

منو
بستن

سبد خرید

اخیرا مشاهده شده

بستن

بستن

دسته بندی ها

×
آقای رجبی (09192563812) Whatsapp chat
خانم پورحاجی (09927194618) Whatsapp chat
3 +
Call Now Button