علت افزودن تولوئن به بنزین چیست؟
در این متن به معرفی برخی از خواص و کاربردهای حلال تولوئن می پردازیم. جهت تهیه و خرید این حلال و همچنین دریافت پاسخ سوالات خود در مورد آن پیش از خرید می توانید. با کارشناسان ما تماس حاصل نموده و مشاوره های لازم را دریافت کنید. تولوئن حلالی با کاربردهای گسترده در صنایع مختلف شیمیایی است. که از نظر ظاهری ویژگی هایی چون بی رنگ و شفاف بودن را می توان به آن نسبت داد.
ویژگی ها و خواص تولوئن
تولوئن از جمله هیدروکربن های آروماتیک است که همچون سایر هیدروکربن ها در حلال های قطبی چون آب حل نمی شود. بوی این ترکیب شیمیایی آروماتیک مشابه به بوی رنگ و تینر بوده. و دارای نقطه جوش حدود 110 درجه سانتی گراد می باشد.
این حلال به راحتی مواد معدنی چون گوگرد، برم، ید و فسفر را در خود حل کرده و در تمام حلال های ناقطبی محلول است.
ویژگی دیگر تولوئن که به آن فنیل متان یا متیل بنزن نیز گویند این است. که به عنوان اصلاح کننده در فرآیند تولید بنزین از آن استفاده می کنند. اما چرا؟
افزودن تولوئن به بنزین به چه علت انجام می شود؟
تولوئن در کنار مواد شیمیایی دیگری چون بنزن و زایلن به عنوان یک ماده افزودنی به بنزین به کار می رود؛ افزودن فنیل متان به بنزین جهت بالا بردن عدد اکتان بنزین است. عدد اکتان را می توان معیاری برای بیان کیفیت بنزین در نظر گرفت به عبارتی هرچه عدد اکتان بنزین بیشتر باشد به عنوان سوخت بهتر و با کیفیت تری عمل می کند و بازدهی موتور خودرو را افزایش می دهد.
روش های تولید تولوئن
در حالت کلی روش های تولید فنیل متان را می توان شامل مواردی به شرح زیر دانست:
- روش تقطیر جز به جز
- روش استخراج با حلال
- روش تقطیر آزئوتروپی
- روش کراکینگ هیدروکربن های مایع
هر یک از شرکت های تولید کننده فنیل متان با توجه به امکانات خود از این روش ها استفاده و این هیدروکربن آروماتیک را تولید می کنند.
تولوئن یک ماده شیمیایی قطبی محسوب می شود یا غیر قطبی؟
همانطور که در بالا گفتیم تولوئن یا فنیل متان یک ماده غیر قطبی محسوب می شود. و بنا بر اصل ” شبیه، شبیه را در خود حل می کند” تنها در مواد شیمیایی غیر قطبی حل می شود. بنابراین این ماده شیمیایی آروماتیک در ترکیب با آب به دلیل امتزاج ناپذیر بودن تشکیل یک مخلوط دو فازی را می دهد که فاز بالای آن متعلق به ترکیب هیدروکربنی فنیل متان و فاز پایین متعلق به آب است. اما سوال اینجاست که خاصیت ناقطبی بودن این ترکیب از کجا ناشی می شود؟
برای پاسخ به این پرسش بایستی با مفهومی به نام الکترونگاتیوی آشنا باشید. در یک تعریف ساده می توان گفت. الکترونگاتیوی تمایل اتم ها برای کشیدن الکترون های پیوندی به سمت خود است و در مولکولهایی که اختلاف الکترونگاتیوی بین اتم های آنها بالا باشد چگالی الکترونی به یک سمت مولکول متمایل شده و ترکیب شیمیایی مورد نظر قطبی می شود. به عنوان مثال در مورد مولکول آب از آنجایی که اتم O از جمله عناصر با الکترونگاتیوی بالا شناخته می شود در مقایسه با الکترونگاتیوی کم دو اتم هیدروژن چگالی الکترونی را به سمت خود کشیده و باعث می شود. مولکول های آب قطبی باشند و در حالت کلی این مولکول های قطبی سبب می شوند. حلال آب یک حلال قطبی شناخته شود.
اما در مورد ترکیب مورد بحث این متن یعنی فنیل متان از آنجایی که در ساختار مولکول های این ماده شیمیایی اتم های کربن و هیدروژن وجود دارند و اختلاف الکترونگاتیوی بین این دو اتم ناچیز است پس چگالی الکترونی به طور یکنواخت در مولکول ها توزیع می شود و در حالت کلی سبب غیر قطبی شناخته شدن ترکیب شیمیایی تولوئن می شود.
.
تمامی محصولات ما در مجموعه شیمی بان از نظر کیفیت و اصل بودن کاملا تضمینی ارائه می شوند. علاوه بر داشتن این مزیت محصولات شرکت شیمی بان در مقایسه با کمپانی های دیگر فعال در زمینه تولید و عرضه مواد شیمیایی با دارا بودن کیفیت یکسان دارای قیمت مناسب تری هستند. جهت اطلاع از قیمت و سفارش تولوئن می توانید با کارشناسان ما در این مجموعه به شماره تلفن های مربوطه تماس حاصل نمایید.