سدیم فلوراید، متداول ترین نوع فلوراید بکار رفته در تولید انواع دهان شویه و خمیر دندان ها
سدیم فلوراید (NaF) یک ماده شیمیایی معدنی است که از دو جز یون سدیم به عنوان کاتیون و یون فلوراید به عنوان آنیون تشکیل شده است. این ماده به صورت پودری سفید رنگ به فروش می رسد که حلالیت بالایی در آب دارد. در صنایع مختلف از جمله صنایع تولید انواع خمیر دندان ها و دهانشویه ها از این ترکیب یونی استفاده می کنند که در ادامه در این مورد به بحث و بررسی می پردازیم.
جهت تهیه و ثبت سفارش خرید سدیم فلوراید با کیفیت عالی (از بهترین برندهای جهانی از جمله برند مرک آلمان) می توانید از خدمات ما در مجموعه شیمی بان آوش، عرضه کننده انواع مواد شیمیایی، محیط کشت ها و لوازم مصرفی آزمایشگاهی استفاده کنید. برای این منظور و جهت استعلام قیمت و دریافت پاسخ پرسش های خود پیش از خرید کافی است با کارشناسان ما در این مجموعه به شماره تلفن های مربوطه تماس حاصل نمایید.
کاربردهای مختلف سدیم فلوراید
در حالت کلی کاربردهای مختلف سدیم فلوراید را می توانیم شامل مواردی به شرح زیر بدانیم:
-
استفاده به عنوان متداول ترین نوع فلوراید بکار رفته در تولید محصولات بهداشتی دهان و دندان
کاربردهای مختلف سدیم فلوراید- استفاده به عنوان متداول ترین نوع فلوراید بکار رفته در تولید محصولات بهداشتی دهان و دندان
ویژگی که باعث می شود از سدیم فلوراید در صنعت تولید انواع خمیر دندان ها و دهانشویه ها استفاده کنند، ضد پوسیدگی دندان بودن این ترکیب یونی است. در حالت کلی استفاده از فلوراید هم به صورت موضعی یعنی استعمال انواع محصولات شوینده دندان های حاوی فلوراید و هم به صورت خوراکی می تواند تا حد زیادی بر استحکام دندان ها بیافزاید. دریافت خوراکی فلوراید می تواند از طریق آب و نمک های حاوی فلوراید و همچنین مواد غذایی دارای آن صورت پذیرد.
این ماده پروسه پوسیدگی دندان ها در مراحل اولیه را متوقف و بر طول عمر مفید دندان های طبیعی فرد می افزاید. کارخانه های تولید کننده انواع محصولات بهداشتی دهان و دندان از سدیم فلوراید به عنوان متداول ترین ترکیب یونی حاوی فلوراید جهت تولید محصولاتی ضد پوسیدگی و تقویت کننده استحکام دندان ها استفاده می کنند.
صنعت تصفیه آب
همانطور که در بالا گفتیم یکی از منابع تامین کننده فلوراید مورد نیاز بدن به صورت خوراکی، آب (منابع آب شهری) است. در حقیقت در پروسه تصفیه آب، سدیم فلوراید یکی از مواد افزودنی به آب جهت تامین درصد فلوراید در نظر گرفته شده برای آن است. البته مراکز تصفیه آب ممکن است از فلوراید های دیگری جز سدیم فلوراید نیز جهت تامین این ماده در آب استفاده کنند.
-
تولید آفت کش ها
سدیم فلوراید یک ماده سمی محسوب می شود که می تواند به عنوان یک آفت کش عملکرد خوبی را از خود نشان دهد. مراکز تولید کننده سموم دفع آفات در تولید محصولاتی چون انواع حشره کش و قارچ کش ها از این ماده با درصدهای متفاوت استفاده می کنند. درصد سدیم فلوراید مورد استفاده در تولید یک سم آفت کش می تواند بین 15-95 درصد متغیر باشد.
-
تولید انواع چسب
به دلیل داشتن ویژگی نگهدارندگی بالای سدیم فلوراید، از این ماده در صنعت تولید انواع چسب ها نیز استفاده می کنند. محصولاتی که در تولید آنها از چسب های حاوی این ماده استفاده می شود علاوه بر نگهدارندگی بالا به دلیل سمیت این ماده، از رشد انواع قارچ، جلبک و باکتری نیز در امان می مانند.
-
تولید محصولات فلزی
در تولید محصولات فلزی چون فولاد و آلومینیوم نیز از سدیم فلوراید استفاده می کنند. افزودن این ترکیب یونی در پروسه تولید محصولات فلزی (افزودن NaF به فلز در حالت مذاب آن انجام می شود) به افزایش اکسیداسیون و یکنواختی بیشتر محصول فلزی تولید شده کمک می کند.
علاوه بر موارد مذکور از NaF در صنعت تولید انواع روکش ها (به خصوص روکش های مخصوص شیشه آلات)، مواد نگهدارنده چوب و تولید مواد مخصوص محافظت از فولاد ضد زنگ نیز استفاده می کنند. در آزمایشگاه های شیمی آلی نیز پژوهشگران این ماده را جهت سنتز مواد آلی از طریق انجام واکنش های دسیل زدایی، به کار می گیرند.
توجه داشته باشید که مصرف به اندازه محصولات دارای فلوراید چه به صورت موضعی و چه به صورت خوراکی هر چند برای بدن مفید است اما مصرف بیش از اندازه آن به دلیل برخی اثرات منفی این ترکیب به هیچ عنوان توصیه نمی شود.